7 februari 2017

Vicky Weiler – NL/B

This post is also available in: Français (Frans) English (Engels)

Vicky Weiler & Tung Design

Uniek verlichting

Vicky Weiler Ghost Gold

Vicky Weiler Ghost Gold – CAP 225€

Als oud-student van de gerespecteerde hoge school voor Artistieke Kunsten Camondo, is Vicky Weiler de creatieve ziel achter Tung Design.

Via haar productie atelier heeft ze jaren lang een belangrijke rol gespeeld bij de creatie van vazen voor het bekende huis Serax. De 10 jaar durende samenwerking kreeg een prachtig hoogtepunt in 2000 toen de vaas Ondée van Vicky een absolute best-seller werd, alsook 2 andere vazen van de ontwerpster.

Naast de vazen, werkte Vicky ook altijd door aan haar eigen lampencollectie. Enkele jaren geleden werd de Iside lamp door het befaamde museum MoMa gespot, alsmede door de stylist van de familie Grimaldi die er de tafels van het Kerstdiner van de Koninklijke familie mee zou versieren.

Vicky Weiler Iside White

Vicky Weiler Iside White Verkrijgbaar in zwart en wit ( CAP wit 180€, CAP zwart 220€)

In het assortiment vind je verschillende zeer succesvolle lampen terug met sculpturale en hedendaagse vormen. Ze werkt hierbij altijd vanuit het materiaal, de vorm volgt later. Voor de materialen kiest Vicky vaak voor zeer bijzondere producten die vanuit de bouw en de ruimtevaart langs haar pad komen. Haar verlichting staat mede dankzij deze bijzondere materialen altijd garant voor een moderne en harmonieuze lichtspreiding. Het is voor Vicky Weiler in dit proces erg belangrijk om haar expressie in haar werk te kunnen leggen en om vrijheid aan de gebruiker te geven om ook zijn of haar interpretatie te geven. Bij de lamp Iside kan je oneindig veel effecten krijgen door de stof te plooien bijvoorbeeld.

Vicky Weiler Projectwerking

De verlichting van Vicky Weiler wordt met regelmaat in projecten verwerkt over heel de wereld. Van horeca tot kantoorinrichting zijn er mogelijkheden.

Bureau smog suspension

Vicky Weiler Smog hanglamp Ook verkrijgbaar als lage staande lamp (CAP 385€)

 

Hotel lobby Slim Black trio

Hotel lobby Slim Black trio Per stuk verkrijgbaar, ook in het wit (CAP 209€/stuk)

Ontdek hier de volledige catalogus van Vicky Weiler:

Stas Home Déco is exclusief agent voor Nederland en Vlaanderen.

Heb je interesse om dit merk in je winkel te verdelen of in een project te gebruiken? Vraag dan een contact of bezoek aan via de contactpagina.

Hou voor meer inspiratie onze Facebook pagina in de gaten!

 

 

Vicky Weiler Socks Light

Vicky Weiler Socks Light 3 maten beschikbaar ( CAP vanaf 150€)

 

Vicky Weiler Smog

Vicky Weiler Smog gold staande lamp. Ook als hanglamp verkrijgbaar (CAP 385€)

 

Vicky Weiler Poisson d'Avril

Een grappige noot van Vicky: de Aprilvis. Verkrijgbaar als staande en als hanglamp (CAP staand 85€, hangend 75€)