Alps Dining Table

De Alps Dining Table is de allernieuwste aanwinst van Lyon Béton. Het betonnen tafelblad, gecombineerd met het zwart stalen onderstel maakt van de Alps tafel een verrassend stoer en toch elegant geheel. Het geometrische ontwerp van het onderstel speelt met diepte en perspectief om ons beeld uit te dagen.

Alps Dining Table

Alps Dining Table

De inspiratie is industrieel met daarbij het gebruik van staal om de link naar de bouw te benadrukken. Deze tafel is met de hand gemaakt. Het laswerk op het onderstel is van een zeer hoog niveau en is nadien met een matte, zwarte poeder coating afgewerkt.

Afmetingen 200x90cm waardoor je gemakkelijk met 8 personen aan deze eettafel kan plaatsnemen. Het tafelblad ligt op 76cm hoogte.

Deze tafel weegt 190kg, hou hier rekening mee indien u besteld.

Een technisch hoogstandje

De creatie van het betonnen tafelblad had wat voeten in de aarde en werd uiteindelijk een technisch hoogstandje met slechts 30 millimeter dikte over een lengte van 2 meter.

Om dit resultaat te bekomen, zonder enige toezegging op het design, heeft Lyon Béton sterk samengewerkt met VICAT en hun unieke product: vezelversterkt ultra higt-performance beton (UHPC) onder de naam SMARTUP design.

Het tafelblad is perfect glad en zal ook zo blijven. Het is getest op ‘Heavy Use’ zowel binnen als buiten en onder hoge temperatuursverschillen.

Alps Dining Table outdoor

Alps Dining Table outdoor

Het blad is met een wax voor betonsteen bewerkt waardoor deze waterafstotend is. Om dit effect te behouden adviseren wij om de wax met regelmaat opnieuw aan te brengen. Een advies hierbij is de Finilim Aquamarijn onderhoudswax.

 

Wie maakt deze eettafel van beton en staal?

Het Franse Lyon Béton specialiseert zich van oorsprong in het design en productie van betonnen meubelen. Sinds kort hebben ze zich ook toegelegd op de creatie van interieuraccessoires en kunst in samenwerking met verschillende artiesten en designers. «Ons doel is een alternatief te bieden voor diegene die zoekt naar ongewone objecten. Door het combineren van creativiteit, esthetiek en de praktische kant, bied onze collectie een discrete en sterke aanwezigheid.» Gepassioneerd door het technische aspect en de representatieve mogelijkheden van het materiaal, werken ze reeds 5 jaar aan een beton dat speciaal ontworpen is voor de productie van meubelen. Het is versterkt met metaaldraad en vezels waardoor een aanvaardbaar gewicht bereikt wordt. De afwerking van de producten, benadrukt het materiaal, maar geeft het product toch een prettig gevoel bij aanraking. Door de samenwerking met verschillende artiesten en designers slaagt Lyon Béton erin om een mooie mix van stijlen in kunst en meubelen te presenteren. De kunst wordt in beperkte oplage geproduceerd.

De Alps Dining table is nu te bestellen via Stas Home Déco voor winkels, architecten en stylisten. Vraag de mogelijkheden en prijzen op via info@stashomedeco.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *